29 de maig 2009

Nova retallada a la llibertat d'expressió

Ja hi tornem a ser. Els responsables polítics del butlletí "informatiu" Alcanar (d'ERC) estan capficats en col·locar-se per damunt del bé i del mal, fent servir la publicació municipal per a llançar-se damunt el regidor d'Iniciativa Canareva i després impedir que el regidor puga contestar fent servir el mateix mitjà de comunicació. I això ho ha fet dos mesos consecutius impedint la publicació del mateix article, el qual és la reproducció d'una entrada d'aquest bloc.
Jo ja em suposo que el contingut de l'article no els agradarà, però això no és motiu per a no publicar-ho.
Però és que, a més, hi ha un altre article informatiu d'Iniciativa Canareva que tampoc s'ha publicat. El 7 d'abril de 2009, ja en feia esment este pati. És aquest.
Tan perillós és? Que només pot sortir propaganda de les assemblees i les festes d'ERC? Anem malament, sobretot quan la funcionària responsable de la revista em diu que si vull que es publique que he d'enviar l'article a la regidora i ella dirà si es publica o no.
Haver de confirmar tot això davant de la portada del butlletí on es parla dels 30 anys d'ajuntaments democràtics és molt dur per als demòcrates. Haver de lluitar i denunciar aquestes coses l'any 2009 també té el seu grau de duresa i de constatació que Alcanar està a la cua de les pràctiques democràtiques i politiques de participació ciutadana. I quan dic participació ciutadana no estic parlant de consultar amb afiliats i amics.
La primera vegada que no van vore la llum los dor articles sembla que va ser per problemes "tècnics". Naturalment a ningú se li va acudir entrar en contacte amb l'emissor del missatge per a solucionar-los. Ja anava bé.
Ara, la segona vegada ja se'n passa. Sobretot quan se m'insinua que no s'ha publicat perquè no han estat enviats a la regidora perquè doni el seu vistiplau.
Tot això, unit a la dilatació de la posada en funcionament de la comissió de mitjans de comunicació municipals (aprovada per unanimitat pel ple de l'ajuntament) fa pensar que l'equip de govern no té intenció de democratitzar los mitjans de comunicació públics i que pensen seguir utilitzant-los com si fossen eines de partit, posant algun article discordant per tal d'anar guardant les aparences.
Ja ho hem dit més d'una vegada. Iniciativa Canareva no ho podem permetre i ho denunciarem les vegades que faça falta.
Ah, avui he intentat parlar del tema amb la regidora i m'ha dit que ella no sap res d'això. Qui ho sap?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Éscandalós