06 de gener 2011

Tornada a l'escola

Se n'han fet ressò els mitjans de comunicació. La "setmana blanca" s'eliminarà el curs que ve als centres docents i aquest curs s'estudiarà la seua supressió.
Arriba un moment en què fa la sensació que les planificacions que es fan a principi de curs tenen poc valor i, encara que semble una obvietat, acabaran per ser poc valorades i començarà a créixer la importància de la improvisació, la qual, en el cas del món educatiu, és l'antítesi del bon fer, de l'eficàcia i de l'efectivitat.
El curs 2010-2011 s'està caracteritzant a Alcanar per la transgressió dels plans en temes de calendari i activitats. Això comporta dificultats en la temporització dels programes.
Primer van haver-hi canvis pel que fa a l'ubicació de les festes de maig per part de l'Ajuntament d'Alcanar.
Després s'ha permès l'horari intensiu, negat als centres a principi de curs. Això comporta canvis en l'organització de reunions de final de curs, calendari de lliurament d'informes i organització de sortides i estades a camps d'aprenentatge.
Ara ens trobem que la setmana de vacances del mes que ve està a l'aire. Tot i que aquesta setmana blanca no agrada a ningú, estem parlant d'abolir la que estava prevista per al mes que ve. Tot això s'ha cuinat des de l'actual Departament d'Ensenyament en plenes vacances de Nadal i que jo sàpiga, no hi ha hagut encara diàleg amb els diferents sectors de la comunitat educativa.
No caiguem amb els mateixos defectes i errades. Cal restablir el diàleg i reduir la tensió.
Demà tornem a la faena i espero poder treballar amb tranquil·litat i amb qualitat.