08 d’abril 2009

Més sobre veritats i mentides

Tornant a l'escrit del grup municipal d'ERC publicat al butlletí "Alcanar" a l'edició de gener de 2009 (i repetit pràcticament a la del febrer), una altra "inexactitud" que conté és aquella que diu textualment:

"Anomalia democràtica podia ser no defensar i abstenir-se en el debat del conveni del Departament d'Interior en matèria de coordinació Mossos-Policia Local perquè era un tema que portava el govern, i després de l'estirada d'orelles del seu partit, voler canviar el conveni tot just uns dies després d'haver-se signat"

Primer que tot, la coalició d'Iniciativa Canareva està formada per dos partits, cap dels dos m'ha estirat les orelles, no els fa falta, perquè tant el regidor com la coalició posem davant de tot els interessos de la gent del municipi d'Alcanar.

Segon, vaig a transcriure la meua intervenció al Ple del 25 de setembre de 2008 i una frase de l'alcalde. L'acta a la que el grup municipal d'ERC fan referència a l'escrit del butlletí de febrer encara no l'he vista i, en conseqüència, no ha estat aprovada pel Ple i no existix.
La lectura atenta d'aquesta transcripció fa sobrer qualsevol comentari

Jo voldria fer dos aclariments:

Primer, ja que veig per on va l’assumpte només un poquet parlar (...) la posició d’Iniciativa sobre aquest projecte.

Jo agafo les paraules que han dit los portaveus que m’han precedit

Vull que tinguem clar que a natros lo que mos mou, com a tots los grups polítics, estem completament convençuts, és una cosa positiva per a Alcanar, independentment dels partits que formen part de la coalició, independentment dels nacionalismes, independentment dels partits als que estiguessem adscrits. Coincidim amb la reivindicació de més places, del finançament i del cofinançament (...)

Agafo paraules de portaveus que estan proposant anar eliminant punts inclús la retirada i dir que tot i eliminant no ho evitarem que la policia local face de policia judicial. Home, si no ho hem d’evitar, per què ho hem d’eliminar? Si estem tan convençuts que la cosa no l’evitarem?

Mesura preventiva? Home, depèn de la gestió i seguiment que es face d’este conveni (...)

Aquí s’ha afirmat que segurament amb lo canvi se sortiria perdent. Jo coincidixo en este cas en l’alcaldia en l’aspecte que potser sigue una afirmació prematura (...)

I després una cosa que natros sempre hem buscat a tot los convenis es salvaguardar los interessos del municipi d’Alcanar (...) Quan a un conveni està que es pot denunciar per qualsevol de les parts (...) que dixe de ser vigent per impossibilitat de desenvolupament (...) lo conveni dixa d’existir. És que ho fica al mateix conveni. Per incompliment de les disposicions o inclús per mutu acord. Això són les coses que posa aquí al conveni i per a natros això ja és
suficient garantia com per a si podem denunciar-ho en este aspecte i después també anunciem que votaríem positivament en lo que és la constitució de la Junta Local de Seguretat, que és la que faria en certa manera lo seguiment d’este conveni, natros, si no se retirés sí que estaríem disposats a votar afirmativament.
Ara, comprenem los neguits i una certa inconcreció en los punts que ha comentat lo portaveu socialista però que això, en principi, tampoc mos hagués impedit lo de votar afirmativament.


A la votació sobre suprimir un tros del conveni van votar-hi afirmativament el PSC i CiU.
ICV-UK, PP i ERC s'hi van abstenir


A la votació sobre l'aprovació del conveni ja mutil·lat ERC va votar afirmativament i la resta de partits van votar en el mateix sentit que en la votació anterior

ALFONS MONSERRAT: Este conveni tampoc és inamovible i, per tant, se pot plantejar en qualsevol moment, modificacions