19 d’abril 2011

Mos aclarim?

Ahir va haver Ple a l'Ajuntament d'Alcanar. Com ja va sent costum, a la una del migdia i sense torn obert de paraula. Un Ple extraordinari per tal de tractar i aprovar el programa i pressupost de les festes dels bous. Vint-i-quatre actes taurins, 162.000 euros de pressupost (que a la liquidació poden arribar perfectament als 200 mil) i la gent dient-hi la seua.
Fer la crònica d'aquest Ple no té interès, però sí que vull constatar lo costum desorientador de la majoria de grups polítics que consistix en posar en qüestió i criticar pressupost i/o programa de festes i després aprovar-lo amb un vot positiu.
Diuen: "Ens gastem massa diners, falta un model de festes,... però voto que sí."
Això em recorda la passada legislatura, quan ERC (2 regidors) i PSC (5 regidors) formaven l'equip de govern amb Ricard Bort com a alcalde. Els d'ERC no només criticaven alguns actes de les festes sinó que contraprogramaven amb botifarrades populars. I això ho feien votant que sí i formant part de l'equip de govern.
Igual com a l'actual legislatura, quan el cap de CiU (3 regidors), soci de govern d'ERC (4 regidors), va demanar al Ple la dimissió del regidor Manel Martí Montesinos (ERC).
De veritat que ha de ser difícil entendre la dinàmica dels grups polítics canareus.
Els recents moviments de persones i partits per a les properes eleccions no van precisament cap a un aclariment.
En fi, Iniciativa Canareva no ho vam vore clar i ens vam abstenir. Així de clar. Vam ser els únics. I tranquils, que les festes igual se faran, vote el que vote el Ple de l'Ajuntament d'Alcanar.