13 de desembre 2010

Què amaguen?

Avui he sentit la resposta d'un membre de l'"equip" de govern a unes declaracions que vaig fer divendres, 10 de desembre, a Alcanar Ràdio.
El que resulta sorprenent en una resposta per a "clarificar" alguns aspectes és que Josep Maria Sancho no ha desmentit cap ni una de les afirmacions que vaig fer en aquelles declaracions. Més ben dit, no ha desmentit cap dels fets dels que parlo. L'única cosa que diu que no és veritat és que amaguen coses. Però si no desmenteix cap dels fets de què parlo és que sí que amaguen coses.
Parla del convent dels Josepets quan jo ni l'anomeno, parla sobre que no fem propostes i precisament em queixo que no es compleixen les propostes que fem i que ells mateixos aproven, parla de qüestions del mercat que jo tampoc esmento, diu que s'han fet reunions sobre el mercat en que jo no ha estat (?!) (No és veritat), jo no he preguntat res sobre el pla d'ocupació de la Taula del Sénia ... M'estava contestant a mi? No. O s'ha confòs i contestava a algú altre o simplement aprofitava la intervenció per a seguir fent-se propaganda.

I jo que em pensava que contestaria afirmacions molts serioses i importants (les escrites amb color roig) i ni tan sols n'ha fet esment. Suposo que és qüestió d'estil i prioritats. Val més repetir més d'una vegada que treballem molt i no amaguem res. Així, de tant de repetir-ho, la gent s'ho creurà, i com que ho poden dir cada dia per la ràdio,...

En fi, ja sé que no és una paraula imaginativa, però la resposta del regidor Josep M. Sancho, per a mi ha estat al·lucinant.

Les declaracions que jo vaig fer divendres eren aquestes:

"Dimecres convoquen una comissió per a dijous a migdia (ja hi estem acostumats) i un Ple per a divendres a la una.

A la comissió ens presenten el pla rector de l'antiga N340, la complexitat del qual, tenint en compte els quilòmetres de via que abarca i les actuacions que s'hi preveuen, salta a la vista. I pretenen que a l'endemà donem lo nostre visti-plau. Què amaguen? Fa més de cinc anys que va el tema. L'han pogut estudiar, mirar, remirar, projectar,... Per què aquestes presses de darrera hora? Tenen temor del debat en igualtat de condicions.

Vam preguntar per la provisió d'un lloc de treball concret. Vam recordar que encara esperem resposta sobre la contractació de 10 persones d'un pla d'ocupació. Per què no ens responen? Què estan amagant?

Demanem els comptes del butlletí informatiu Alcanar. No autoritzen a l'interventor per a donar-mo'ls. Què estan amagant? L'equip de govern no té els comptes clars?

Aproven el projecte de mercat i encara no saben si faran una o dos plantes de pàrquing. Un membre de l'equip de govern demana quina diferència econòmica hi hauria entre fer una planta o dos. Ningú no li contesta i ha de votar que sí sense saber la resposta. Per què s'amaguen coses entre els membres del mateix equip de govern?

Ja fa temps que demanem debats per la ràdio pública, per aquesta emissora. Volem evitar el mareig al que ens tenen sotmeses tantes intervencions, rèpliques i contrarèpliques. A més, sense igualtat de condicions, també. Què els fa temor? Quantes coses tenen a amagar?

La majoria de l'equip de govern sembla que visque a la ràdio. Només senten una respiració que no els és favorable, surten a antena per a ofegar-la, encara que sigue amb mitges veritats. Però, clar, les persones que ho han sentit o ho han llegit han d'esperar una rèplica per a fer-se una idea aproximada del tema. Però el mal ja està fet. La idea ja ha colat. I si resulta que no et publiquen una resposta a una falsedat, la idea, la mentida, ja ha colat del tot.

Ja fa més d'un any que el Ple va acordar per unanimitat començar els treballs per a fer un reglament de funcionament dels mitjans de comunicació públics d'Alcanar. Ni s'ha començat. Ni tan sols s'ha constituit la comissió prevista per a confeccionar aquest reglament i per a controlar, mentrestant els mitjans. Per què? Ens contesten que perquè hi ha altres prioritats i no hi ha temps. Sí, ho heu sentit bé. Perquè hi ha altres prioritats i no hi ha temps. Aquesta és la raó per la qual no es dóna compliment a un acord unànim del Ple. Per què hi van votar a favor? Misteris. Per què no es compleix? Perquè tenen massa coses a amagar i segueixen tenint temor del debat en igualtat de condicions.

En este context, al Ple vam demanar control i accions sobre les grues ja inactives. Ho demanem per raons de seguretat i d'estètica. Mos contesten que ja estan damunt del tema. Atesos els precedents i les circumstàncies no mos ho acabem de creure, perquè si en assumptes més concrets ens amaguen coses, en altres qüestions més abstractes i indemostrables encara ens n'amagaran més.

I no s'ha de perdre de vista que amagar coses a un grup polític de l'Ajuntament d'Alcanar és amagar coses a part de la població d'Alcanar representada per aquell grup polític.

De tant en tant cau alguna consulta, demanda d'opinió, etc, en temes intrascendents perquè no quede massa feo.

Iniciativa Canareva pensem que la transparència no només no fa mal sinó que és beneficiosa per a les mateixes persones que treballem des de la política. La transparència és un antídot contra la sospita, les suspicàcies, les temptacions i la corrupció."