04 de febrer 2009

Grup de Diables i ERC

No ho permeteu.
No permeteu que el vostre nom estiga cada vegada més unit al d'un partit polític concret, independentment de les simpaties i militància personal de cadascú de vosaltres.
Acabo de vore un parell de missatges al grup que heu format al Facebook. L'un contant (de "conte") una història parcial d'un Ple i l'altre expressant gràcies a ERC.
En el Ple vaig expressar el meu rebuig a la directiva. La meua abstenció a la moció va ser argumentada per a justificar també una altra abstenció a una altra moció.
Què tenien en comú? El fet que no és competència municipal i que temes que sí que són competència municipal no es porten al Ple. Perquè a tothom, a vatros també, ens interessa passejar pel carrer sense xafar excrements ni colar-nos en forats, per exemple. I estos temes no els discutirà ni mirarà de posar-hi solucions el conseller de Cultura, posem-hi per cas.
Quan a Alcanar hi haja un respecte al Ple i els temes més importants estiguen solucionats o encarrilats llavors ens podrem permetre el luxe de discutir sobre política comarcal, nacional, estatal i europea.
Quan el regidor va presentar la moció (no la va defensar, ja que ningú la va atacar), entre altres, va dir que era perquè a Alcanar hi havia una colla de diables. Vaig intervenir dient que la posició en contra de la directiva igual estaria justificada encara que no hi existís cap grup a Alcanar. Si això no se soluciona (que se solucionarà) no hauríeu pogut nàixer, no? A més, podria ser enriquidor que hi hagués també més grups de diables.
La moció es va aprovar sense cap vot en contra. És veritat i dit d'una altra forma menys sectària.
Tot i així, amb 12 vots a favor, es produeix una altra intervenció donant les gràcies a ERC (4 vots). Curiós, no?

Un estiu, ERC va posar el Grup de Diables com a escut enfront les crítiques d'Unió Canareva. Aquestes crítiques anaven dirigides al govern municipal, el qual mai va contestar i va propiciar i permetre que siga la mateixa entitat la que entrés en controvèrsia. A mi em va semblar una actitud molt rastrera i covarda, tenint en compte que enlloc figurava que el Grup de Diables organitzava l'acte criticat. En fi, és un altre exemple d'aquesta actitud.

Acabo com he començat. Xaleu i porteu lo nom d'Alcanar arreu. No deixeu que l'entitat siga utilitzada amb finalitats partidistes (ni per ERC ni per cap altre partit) perquè, a la llarga, limita el seu creixement i compromet el seu futur. I jo això no ho vull, per la riquesa cultural que comporteu com a entitat i pels llaços d'estima que m'uneixen amb alguns dels seus membres.
Una entitat, i concretament la vostra, ha d'estar pel que ha d'estar i no permeteu que ningú parle en nom vostre si vatros no ho heu decidit. Els seus membres poden ser d'idees i activitats diverses, no?